Bel voor meer informatie of
het maken van een gratis consult:
013 521 35 55
(openingstijden zijn van 9.00 – 18.00 uur)
Janssen Kliniek - plastische & esthetische chirurgie
  home   |    kliniek   |    behandelingen  |   kosten   |    pers   |    contact   |    vacatures   |    ervaringen patienten english 

Buikwandcorrectie of Abdominoplastiek

Wanneer u een buikwandcorrectie overweegt

Een buikwandcorrectie of abdominoplastiek is een grote chirurgische ingreep waarbij het overschot aan huid en vet op het middendeel en het onderste deel van de buik wordt verwijderd. Tevens worden hierbij de spieren van de buikwand strakker gezet.

Doordat een uitpuilende buik wordt teruggedrongen, geeft deze operatie een duidelijke verandering te zien.Maar vergeet niet dat ook deze ingreep een altijd aanwezig litteken zal geven, dat kan lopen van heup naar heup en rond de navel.

Overweegt u een buikwandcorrectie? Deze informatie geeft u basiskennis over deze ingreep, de mogelijkheden en de te verwachten resultaten.

Wie zijn de beste kandidaten voor een buikwand correctie?

De beste kandidaten voor deze ingreep zijn mannen of vrouwen met een relatief goede gezondheid, die hinder ondervinden van een vetophoping en of een slappe huid en die geen baat hebben bij dieet of oefeningen.

Deze behandeling is zeer geschikt voor vrouwen die aan meerdere zwangerschappen uitgerekte spieren en huid hebben overgehouden. Verlies van huidelasticiteit bij oudere patiënten, die vaak optreedt met overgewicht, kan ook worden opgelost.

Patiënten die nog een forse gewichtsafname willen bereiken, moeten een buikwandcorrectie uitstellen. Ook vrouwen die nog kinderwensen hebben, kunnen beter deze ingreep uitstellen, omdat de zwangerschap het effect van de operatie weer teniet kan doen.

Een buikwandcorrectie kan uw uiterlijk en uw zelfvertrouwen verbeteren. Voordat u deze ingreep laat doen, moet u goed nadenken over uw verwachtingen en deze bespreken met uw plastisch chirurg.

Elke operatie heeft bepaalde risico's. Duizenden buikwandcorrecties worden per jaar succesvol verricht. Wanneer de ingreep wordt verricht door een gekwalificeerde plastisch chirurg zijn de resultaten zeer positief.

Er zijn echter altijd bepaalde risico's bij chirurgische ingrepen en dus ook bij een buikwandcorrectie. Complicaties na de operatie kunnen zijn: infecties en bloedingen (zelden).

Infecties kunnen worden behandeld met antibiotica en drainage, maar kunnen de opnameduur en totale genezingsduur verlengen. Trombose kan deels worden voorkomen door snel weer te gaan bewegen na de ingreep. Een slechte wondgenezing kan leiden tot een opvallender litteken en een tweede operatie noodzakelijk maken.

Rokers wordt geadviseerd te stoppen, omdat roken een verhoogde kans geeft op complicaties en slechte wondgenezing. Het roken dient gestopt te worden minimaal twee weken voor de ingreep tot twee weken na de ingreep.

Planning van uw operatie

Tijdens het eerste consult zal de plastisch chirurg uw gezondheid in kaart brengen en een lichamelijk onderzoek verrichten voor het bepalen van de juiste indicatie. Gebruikt u medicijnen? Maak er dan een lijst van of neem ze mee. Wees eerlijk in het bespreken van uw verwachtingen met de plastisch chirurg.

De risicobeperkingen en de alternatieven zullen met u worden besproken. Alternatieven zijn liposuctie, alleen of in combinatie met een buikwandcorrectie.

Vóór de ingreep mag geen streng dieet worden gevolgd. Dit kan namelijk een slechte invloed hebben op de wondgenezing. Wanneer u verkouden raakt of koorts krijgt voor de ingreep, zal deze mogelijk moeten worden uitgesteld. De ingreep wordt in de kliniek onder algehele anesthesie verricht.

De operatie

De operatie duurt twee à drie uur. De incisie (insnijding), en dus het uiteindelijke litteken, loopt van heup tot heup, net boven de schaamstreek en in de bikinilijn. Tevens zal er een litteken ontstaan rond de navel. De navel blijft staan op de ondergrond van de buikwand. Na het maken van de incisie wordt de huid met vet losgemaakt van de buikwand tot aan de onderste ribben. Hierdoor komen de verticale buikspieren vrij. Deze spieren worden weer strak gezet met hechtingen. De huidlap wordt vervolgens naar beneden getrokken en het overschot kan worden verwijderd. Hierna kan de huid worden gehecht en wordt de wond verbonden met o.a. een elastische band. Er zullen voor één dag slangetjes worden ingebracht die het wondvocht afvoeren.

Na de operatie

De eerste paar dagen zal de buik iets gezwollen zijn. Waarschijnlijk zult u pijn voelen en enig ongemak ervaren. Dit is goed beheersbaar met medicatie. U zult minimaal één dag in de kliniek verblijven. Eén week mag u zich niet douchen en moet het verband droog blijven. Hoewel rechtop staan de eerste dagen moeizaam zal gaan, is het van belang dat u snel weer in beweging komt.Na één week zullen de knoopjes van de hechtingen worden verwijderd; de hechtingen zijn oplosbaar. U dient zes weken de elastische band te dragen.

Normale activiteiten

Het kan enkele weken tot maanden duren voordat u zich weer de 'oude' voelt. Afhankelijk van hun conditie voorafgaand aan de operatie, kunnen de meeste mensen twee weken na de ingreep weer werken. Voorzichtig oefenen zal uw herstel bevorderen.De littekens zullen de eerste drie tot zes maanden slechter lijken. Dit is normaal. Het kan één tot twee jaar duren voordat het litteken vlakker en lichter van kleur is geworden. Littekens zullen nooit volledig verdwijnen.

Om het resultaat van de operatie te behouden zijn een gebalanceerd dieet en oefeningen zinvol.

Wanneer een buikwandcorrectie alleen onvoldoende resultaat geeft, kan deze behandeling worden uitgebreid naar een bodylift. Dat kan nodig zijn doordat er een fors huidoverschot is ontstaan (na zeer veel afvallen door een dieet of met behulp van een maagballon of maagband). Hierbij loopt het litteken dan volledig circulair door met als resultaat niet alleen een strakke, platte buik maar ook het liften van de billen en de buitenzijde van de bovenbenen.

Behandelingen / Buikwandcorrectie
Buikwand correctie of Abdominoplastiek Buikwand correctie of Abdominoplastiek
 

MEER FOTO'S

Buikwand correctie of Abdominoplastiek Buikwand correctie of Abdominoplastiek
 
 
  Janssen Kliniek Oisterwijk - Moergestelseweg 32M - 5062 JW Oisterwijk - info@janssenkliniek.nl - KvK 171 84 280 - Disclaimer